Project op commissievergadering

Johan en Dirk hebben het bouwproject voorgesteld op de commissievergadering van 16 maart 2021. 

Raadslid Vanpoucke vindt het project goed uitgewerkt en meldt ook het positief advies van de jeugdraad. Raadslid D. de Kort vindt dit een belangrijke investering en vraagt eventueel  steun van de gemeente om nieuwe bouwmethoden van Vlaio (VLaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen) via dit project te promoten.

Schepen Van Gerven feliciteert het team en meldt dat de jongeren van Jobertus zelf ook bij schepenen of raadsleden zijn komen aankloppen om hun bezorgdheid te uiten over de toekomst. 

Ze vindt dat de gemeente alle steun moet verlenen via innovatieve overheidsopdrachten. Schepen Heirman meldt dat het financieel plan solide is. Raadslid Hoegaerts vraagt zich of de voetafdruk in het park niet in de hoogte gaat en misschien wel meer tribunes in het Louis De Winter stadion moeten afgebroken worden. Schepen Van Hoste legt uit dat er per zone een maximum is en Jobertus behoort samen met de ruiterhal tot een andere zone. Raadslid Van der Schoepen merkt nog op dat de ecologische voetafdruk verlaagt door het gebruik van ecologisch verantwoorde bouwmaterialen en goede isolatie.

Op maandag 29 maart 2021 om 20.00 uur wordt het project op de gemeenteraad besproken.

Te volgen via onderstaande link.

https://www.youtube.com/c/Brasschaat2930_comm/live