Lokaal in de De Borrekenslei

1928: Omdat de eerste groep, die rekruteerde over heel Brasschaat, snel overbevolkt geraakte, besliste Piet Lombaerts een tweede groep te vormen in Brasschaat centrum. Met een 10-tal verkenners van Maria-ter-Heide wordt bij Maurice  Van Hoeck (Bredabaan tussen Door Verstraetelei en Café De Kroon, nu nieuwbouw naast Marconti de stichtingsvergadering gehouden. Er wordt gestart met 2 patrouilles. In voorjaar 1928 komt er een derde bij. Ze werd de “Padvinders van St Paulus, 20ste eenheid, Brasschaat” gedoopt.

Onderpastoor De Vos wordt aalmoezenier en de padvinders krijgen onderdak in de toenmalige parochiezaal, later verbouwd tot “Ons Middelheem”.

Geel en blauw, toen de kleuren van Brasschaat, worden gekozen als halsdoekkleuren.

Enkele maanden later is onderpastoor De Vos al aalmoezenier af en verhuizen de padvinders naar domein “De Zwaan”. Dat is een oude afspanning ter hoogte van de huidige bloemenzaak “Piet De Goede”

Het gebouw ligt tegen de straat met links en rechts een hoog ijzeren hek als afsluiting. Achteraan is een vrij groot park Later maakt de gemeente hier het gemeentepark van.

Het café van Aernouts, eerder gebruikt als derde laarjaar in afwachting van de nieuwe school op de Vagevuurhoeve, wordt het nieuwe scoutslokaal.

Master Piet droomt van een betere en definitieve behuizing. Met de financiën van vader Lombaerts wordt een bouwgrond van 3000m² aangekocht en bouw aangevat.

In 1928 wordt een nieuw lokaal gebouwd door de familie Lombaerts in de De Borrekenslei 135. Dat wordt in 2021 nog steeds bewoond. Volgens ingewijden is dat gebouwd in de vorm van de scoutlelie. Op 29 juni 1930 (feest van de heilige St-Pieter en St-Paulus) wordt het ingehuldigd. De scouts beleven er tot 1946.